Fredrikstad EnergiSalg er ikke Fredrikstad Energi

henger-fes-bygg.jpg

Forvirret over navnelikheten? Du er ikke alene...

I det siste har vi fått henvendelser fra kunder med bakgrunn i de mange oppslag i lokal presse om Fredrikstad Energi. Vi ønsker derfor å presisere følgende:

Fredrikstad EnergiSalg og Fredrikstad Energi er to forskjellige ­virksomheter, med ulike eiere og økonomi.

Navnelikheten med ­Fredrikstad Energi skyldes felles eierskap for snart 20 år siden. Vi i Fredrikstad EnergiSalg holder til på Wilbergjordet og arbeider for at du som kunde skal få et enkelt, rimelig og bekymringsfritt strømliv. Vi har en stabil og god drift, og har også solid økonomi.

Har du spørsmål om denne saken eller om ditt strømforbruk, strøm­markedet eller tekniske løsninger, er du hjertelig velkommen til å ta en prat med oss, her på Wilbergjordet eller på telefon til kundesenteret.

Telefon: 69 03 01 00

Alle får månedlig faktura fra oktober 2018

Forsidebilde_FES.jpg

Vi har endret faktureringsrutiner etter tilbakemelding fra våre kunder og for å tilpasse oss en ny hverdag med automatiske strømmålere.

Noen av våre kunder mottar fakturaer for strømkjøp annenhver måned. Fra oktober 2018 vil alle motta fakturaer hver måned.

Hva vil dette si for deg som kunde?

  • Du får bedre oversikt over strømforbruket og strømkostnaden din
  • Du får fordelt strømkostnaden månedlig og unngår større regninger annenhver måned
  • Dine avtalegirotrekk og efakturaavtaler vil fungere som tidligere
  • Du trenger ikke å foreta deg noe

Vi vil gjerne høre fra deg hvis du har spørsmål eller trenger mer informasjon.

Du kan også besøke www.fes.no/minside for informasjon om ditt kundeforhold, fakturaoversikt og strømforbruk, eller laste ned vår app.

Har du opplevd strømstans? -Slik får du penger igjen

Du kan spare mye penger på å kreve kompensasjon dersom strømmen uteblir. Vi forteller deg hvordan du skal gå frem.

Som kunde har du krav på kompensasjon dersom du har vært uten strøm i over 12 timer, og beløpene avhenger av strømbruddets lengde. Du kan be om kompensasjon selv om du ikke har hatt spesielle utgifter eller opplevd skader i forbindelse med strømbruddet.

Dette kan du kreve
Forskriften skisserer at nettselskapene skal kompensere deg for strømbrudd slik:

  • 600 kroner for avbrudd over 12 timer opp til og med 24 timer,
  • 1400 kroner for avbrudd over 24 timer opp til og med 48 timer
  • 2700 kroner for avbrudd over 48 timer opp til og med 72 timer.
  • For avbrudd ut over 72 timer, skal det gis et tillegg på 1300 kroner for hver ny påbegynt tjuefiretimers periode så lenge avbruddet varer.*

    For at dette skal gjelde må strømbruddet være sammenhengende. Dersom strømmen kommer og går, regnes strømbruddet som sammenhengende hvis strømmen er tilbake i mindre enn 2 timer mellom hvert brudd.

..og slik gjør du det:

Det er nettselskapet som er ansvarlig for stabilitet i strømnettet, og det er de du skal søke kompensasjon fra. Nettselskapene krever at du selv tar kontakt og ber om kompensasjon. Det må skje skriftlig, og senest innen 3 måneder etter at strømbruddet inntraff. Du skal finne informasjon om dette på nettsiden til din nettleverandør. I Fredrikstad er Norgesnett som er ansvarlig. Her finner du skjema for å søke kompensasjon. Dersom selskapet innvilger kompensasjon kommer det til fratrekk på neste faktura.

Les mer: Reglene om kompensasjon er regulert i Kontrollforskriften kapittel 9A NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat) har også utarbeidet en veileder til forskriften.

"The Grand Energy Tour 2018" Få med deg foredragene du gikk glipp av!

shutterstock_319583108.jpg
 

Bli med på en spennende energireise fra Kina til Norden - og til ditt eget tak

Fredrikstad EnergiSalg har i samarbeid med Fredrikstad Næringsforening arrangert en kveld med foredrag om kraftmarkedet og fornybar energi.

Lær mer om hvordan kraftprisen i Norge kan påvirkes av byggeaktivitet i Kina og USAs politikk.

Få med deg alle foredragene

NYHET! RIMELIG HYTTESTRØM

Hytte_sml.png
 

Samler du strømavtalene hos oss - sparer du penger. 

FES lanserer svært gunstig hyttestrøm for deg som også velger strøm fra FES til din bolig. Bruker du lite strøm i fritidsboligen, vil denne avtalen kunne spare deg for mye penger. 

Ta gjerne kontakt med oss dersom du vil ha en gjennomgang av strømforbruk og hva du kan spare.

Absolutt Fritid
Fastbeløp kr. 0,-/mnd + 7 øre/kWh inkl. mva og el-sertifikat.*
- inkluderer Trygg EL garanti på hytta til kr. 29,-/mnd

 
*Avtalen må kombineres med strømavtale på primærbolig. 
 

Spar tusenlapper på å unngå unødvendig forbruk

forbruksvarsling-bilde.jpg
 

– Det er dumt å bruke unødvendig mye penger på strøm. Derfor har Fredrikstad EnergiSalg laget en app som skal hjelpe deg å fi nne strømtyvene og gjøre noe med dem. Det forteller Inge Michael Bilet hos Fredrikstad EnergiSalg.

– Appen ”Min energi” med forbruksvarsling kan spare deg for mange penger framover ved at du begrenser unødvendig høyt strømforbruk. Du kan få den nå - helt gratis, fortsetter Bilet fornøyd.

Slik kan du tape tusener på usynlige strømtyver
– Forbruksvarsling i appen ”Min energi” gir deg beskjed hvis du har et unormalt høyt forbruk i boligen din. Det høye forbruket kan skyldes mange ting. Du kan ha en feil på anlegget ditt som tapper huset for strøm, og deg for penger. Eller du kan ha vaner i hverdagen som er kostbare, uten at du tenker over det. Det siste er faktisk ganske vanlig, sier Bilet og avslutter med at du kan laste ned appen fra App Store eller Google Play nå - helt gratis.

Hvordan har strømprisene vært, hvorfor, og hvordan vil de bli framover?

Roy+Østen+Henriksen.jpg
 

Det har vært en periode med relativt høye strømpriser. Februar har vært den dyreste siden 2010. For en gjennomsnittsfamilie har dette utgjort rundt kr. 500,- for denne måneden.

Det skyldes hovedsakelig tre ting; kaldt vær, stor etterspørsel i Europaog lite vannfylling i magasinene.

Ingen grunn til bekymring
Det er imidlertid liten fare for kraftmangel og ekstremt høye priser annet enn i eventuelle svært kalde perioder.

Våren foran oss
Ettersom sola nå står høyere, er sannsynligheten for ekstremt kaldt vær avtagende. Ut fra værvarslene skal vi få vær som er noe kaldere enn normalt, med vind fra øst. Dette bidrar
til at Øst- og Sørlandet får mest snø, men antagelig mer sol og mindre vind.
Utover våren og forsommeren med snøsmelting og fellesferie vil strømprisene
bli lavere i disse periodene.

Neste vinter
Vi har allerede begynt å planlegge innkjøp for neste vinter og det ser positivt ut. Hvordan prisene blir, vet vi mer om når vi nærmer oss.

Med ønsker om en mild og god vår!

Roy Østen Henriksen
leder, Fredrikstad EnergiSalg

Faktura med kort forfallsdato

Faktura_FES.jpg
 

Noen kunder har fått tilsendt siste strømfaktura med uvanlig kort betalingsfrist. Vi forstår den frustrasjonen som dette har medført for de det gjelder og beklager dette. Alle som har ønsket det har følgelig fått utvidet betalingsfrist. Det er bare å ta kontakt på telefon 69 030 100 dersom det skulle være flere som ønsker utsatt betalingsfrist.

Det har beklageligvis skjedd en feil i forbindelse med systemendringen hvor Fredrikstad EnergiSalg har overtatt faktureringen for nettleie fra Norgesnett. Vår felles underleverandør jobber med å rette opp i dette.

Fredrikstad EnergiSalg har spesielt fokus på dette i forbindelse med fremtidige faktureringer, slik at så kort betalingsfrist ikke skal skje igjen og for å sikre at Fredrikstads innbyggere også i fremtiden får lavest mulig strømfaktura, i rett tid.

"La oss heller hjelpe kundene å velge riktig strømavtale - ikke forvirre dem"

Han synes at strømselskaper heller burde gjøre strømlivet enklere for forbrukere i stedet for å forvirre. "Ikke smart overfor strømkjøpere å selge seg inn ved å forvirre om navnelikhet", sier leder av Fredrikstad EnergiSalg, Roy Østen Henriksen.

"Forbrukere skal kunne stole på oss, og da må vi være åpne, ærlige og tydelige" sier den mangeårige lederen av byens kjente strømselskap, Fredrikstad EnergiSalg. Demokraten forteller i dagens avis om strømkjøpere som har blitt kontaktet på døren av selgere fra Fredrikstad Energi og trodd at de har vært fra Fredrikstad EnergiSalg, deres nåværende strømleverandør. Forvirret? Du er ikke alene...

 

 

"Forbrukere skal kunne stole på oss, og da må vi være åpne, ærlige og tydelige"

 

Navnelikhet til besvær

"Det er vanskelig nok for strømkjøpere å orientere seg i strømmarkedet som det er. Vi synes derfor å forvirre strømkjøpere ved bevisst å spille på navnelikheten, er usmart og direkte dårlig gjort overfor forbrukere. Folk har problemer nok allerede med å forstå strømmarkedet. Det hadde vært mye bedre for Fredrikstads innbyggere dersom Smart Energi, som de egentlig heter, hadde spilt med åpne kort og sagt at de ønsker å selge seg inn som en ny  kraftleverandør. Det kan virke som om de ikke har noe bedre å spille på, når de gjør det på denne måten", sier Henriksen.

 

"å forvirre strømkjøpere ved bevisst å spille på navnelikheten, er usmart og direkte dårlig gjort overfor forbrukere"

 

Folk blir irriterte og bytter tilbake

Henriksen forteller videre at når kundene oppdager at de faktisk har byttet strømleverandør, blir mange irriterte og bytter tilbake umiddelbart. "Ikke til å bli klok av", sier en Lisleby-kar til Demokraten, etter å ha hatt besøk av Fredrikstads Energis selgere på døra, som egentlig er "Smart Energi".

 

Derfor er navnene like

Fredrikstad Energi og Fredrikstad EnergiSalg var samme selskap fram til 90-tallet. På grunn av endringer i strømmarkedet, ble den delen av selskapet som sto for kraftsalg, altså strømforbruk,  skilt ut i et eget selskap. Dette ble Fredrikstad EnergiSalg, med "salg" på slutten av navnet. Selskapet tok det ikoniske møllehjulet til sin logo, siden det representerer både energi og Fredrikstad.

Nylig bestemte Fredrikstad Energi, altså uten "salg" i navnet, seg for å begynne med kraftsalg gjennom sitt datterselskap Smart Energi. I følge forvirrede strømkunder er det allikevel navnet på morselskapet Fredrikstad Energi, som blir fokusert på i salgssamtalene.

 

Er du i tvil om hvem du snakker med, sjekk dette

"Blir du kontaktet av en strømselger og lurer på om det er oss, holder det å spørre om én ting; kommer dere fra Fredrikstad EnergiSalg med den gule logoen med møllehjulet på?  Er svaret "nei" , er det ikke oss", avslutter Roy Østen Henriksen.

 

 

 

 

Informasjon om Bluzz 2017 - Søknadsfrist 10. april

Bluzz 2017

Informasjon om Bluzz

Alle foreninger med en barne-og ungdomsavdeling kan delta. Send en søknad til Fredrikstad EnergiSalg når som helst, med en beskrivelse av hvordan en premie er tenkt disponert. Vi ønsker at så mange foreninger skal få mulighet til å få midler av oss, derfor har vi satt en karantene tid på 2 år for de foreninger som vinner Bluzz. Etter karantenen er de hjertelig velkommen til å søke Bluzz-midler igjen.
Alle deltakere blir tilskrevet og informert. Vinneren av finalistene blir kåret basert på antall stemmer klubben klarer å genere på facebook.

Neste Bluzz-konkurranse har søknadsfrist 10. april 2017. Ønsker din forening og delta - send en søknad idag til Roy Østen Henriksen eller på vår facebookside.

Våre tidligere vinnere. 

Pristaket som kan gi deg mindre strømregning!

Vi har som målsetting at du skal få en minst mulig strøm-regning. For å få til det, arbeider vi med både innkjøp av strømmen og tjenester for å hjelpe deg med å redusere unødig strømforbruk.

Høyere strømpriser i Norge i vinter
Norge er en del av et internasjonalt strømmarked som har gitt svært gode priser i flere år. Vi får nå klare signaler fra både produsenter og analytikere om at vi sannsynligvis kan vente oss en vinter med betydelig høyere priser enn de siste årene. 

Godt vær er dårlig nytt
Når vi opplever en varm høst med mye sol i Bergen, er det dårlig nyheter for kraftmagasinene på Vestlandet som nå har små tilsig og lav vannstand. Været ligner mye på den kalde vinteren vi fikk i 2010, hvor vi hadde høye priser og stort forbruk. 

StormGeo og Nena er selskaper som vi benytter for å få den beste informasjonen som er mulig når vi kjøper strøm for deg. De ser på alt som påvirker strømprisen og «spår» om vær og priser. De melder nå om stor mulighet for en kaldere og tørrere vinter enn normalt. I tillegg ser vi en betydelig økning i produksjonskostnadene for kullkraft i våre naboland. Dette er kullkraftverk som skal ta toppbelastningen og sikre at Norden har nok strøm gjennom vinteren. 

Kull står for mye av kraftproduksjonen i verden. Etterspørselen, spesielt fra Kina, har medført stor økning i kullprisen.  

I tillegg er det stor risiko for at svært dyre oljefyrte kraftverk må startes i vinter. Alt dette medfører at prisen for vinteren allerede har steget med 60 % de siste ukene. 

VinterGaranti sikrer strømprisen din

Med VinterGaranti har du en maksimal strømpris i 6 måneder fra 1. oktober til
1. april. I vinter er den på 49,9 øre/kWh. 

VinterGarantien er en maksimalpris.
Det betyr at du ikke skal betale mer enn 49,9 øre/kWh. Dersom strømmarkedet leverer en lavere pris enn den vi ser i dag, så får du selvsagt glede av prisfallet. VinterGaranti er en maksimalpris og ikke en fastpris.

Fredrikstads største solcelleanlegg åpnet!


Torsdag 26. mai var det offisiell åpning av taket på Wilbergjordet 2 i Fredrikstad. Ordfører Jon-Ivar Nygård overrakte Miljøfyrtårnsertifikatet og åpnet samtidig distriktets største solcelleanlegg på taket av Fredrikstad EnergiSalgs (FES) kontorbygg. Solcelleanlegget dekker taket på rundt 400 kvm, og forsyner dette næringsbygget med fornybar strøm.

FES fikk overrakt Miljøfyrtårnsertifikat av ordfører Jon-Ivar Nygård. Vi startet prosessen med å bli sertifisert i desember 2015 og nå fikk vi det synlige beviset på miljøarbeidet som er utført i bedriften. Miljøproblemene er sammensatte og vi er ydmyke mtp. vårt bidrag, men det gjelder å ta ansvar og vi har nå gjennomgått våre egne prosesser. Å være miljøfyrtårn vil si at man jobber med miljøtiltak i hverdagen, sier daglig leder Roy Ø. Henriksen.

Kortreist strøm
I forbindelse med sertifiseringen valgte vi å bygge distriktets største solcelleanlegg som produserer strøm til flere av leietakerne på Wilbergjordet. All strømmen fra solcelleanlegget blir produsert og konsumert i bygget. Vi utnytter strømproduksjonen maksimalt ved å bruke strømmen på dagtid når anlegget kan produsere mest strøm. Solcelleanlegget er plassert på taket over kontorene og produserer like mye strøm som 10 vanlige solcelleanlegg på private boliger.

Vi ønsker å gå foran som næringsaktør for å vise hvordan private og næringslivet kan utnytte kortreist strøm som en ledd i deres grønne profil. Dette vil komme kundene våre til gode i form av korrekt, erfaringsbasert informasjon og gode råd.

Se video av taket med solcellene

Slik blir strømprisen framover

Roy Østen Henriksen


Det kan kanskje bli litt høyere strømpris mot sommeren på grunn av den kalde våren og forsinket snøsmelting i fjellet, men sommeren og høsten ser foreløpig ut til å gi gode strømpriser.

Vi har bra med vann i kraftmagasinene og dette sammen med lave priser i nabolandene gjør at vi tror på et behagelig prisnivå de nærmeste månedene.

Hva som skjer neste vinter er det ingen som er sikre på, men med normal nedbør og temperatur håper vi at det skal bli fine priser også neste vinter. Uansett har de fleste av våre kunder VinterGarantien som hindrer et prissjokk.

Ellers trives vi svært godt i våre nye lokaler på Wilbergjordet 2. Kom gjerne innom for en strømprat. Har du behov for å redusere strømregningen, har vi flere tilbud fra gratis kuldescanner til avansert selvlærende varme- og lysstyring.

Vi har kjøpt inn strømmen til de fleste i Fredrikstad-området i flere år, nå kan vi også hjelpe deg å bruke den optimalt. Se dine fordeler.

Håper du får en fin vår med flott vær og liten strømregning.

Daglig leder

Roy Østen Henriksen

Tips for åpning av Hytta

Åpne hytta for sesongen


Rundt påsketider er det mange som starter "hyttesesongen", noen har kanskje allerede gjort det. Her er noen kjente og kanskje ikke fullt så kjente tips som du kan ta med deg når du starter sesongen.

1. Utendørs befaring
Ta en utendørs befaring og sjekk takrenner, nedløpsrenner, kledning, grunnmur, vinduer og dører.

2. Skru på strømmen hvis den er avslått
Skru inn / eller sjekk sikringer, sett i stikkontakter og sjekk at alt fungerer.

3. Sett på varmen
Panelovner vil kunne lukte brent på grunn av støv, så det vil være lurt å følge litt med. Sjekk også at gardiner og lignende ikke dekker panelovnene.

4. Skru på vannet
Skru på hovedkranen og hør etter og se etter lekkasje på vannrør. Det kan oppstå frostskader på rør på som du ikke merker umiddelbart.

5. Sjekk pipeløp/ildsted
Se etter at det ikke har kommet noe ned i pipa eller at noe dekker for pipa over taket. Husk å åpne spjeldet hvis du skal fyre.

6. Lufting
Det er anbefalt å ha ventiler åpne hele året for gjennomstrømning av luft for å forebygge råte- og kondensutvikling.

7. Les av strømmåler
En god huskeregel er å lese av strømmen når du åpner hytta og når du stenger den. Dette gjelder ikke for de som har fått automatisk måler installert.

8. Sjekk batteri på røykvarsler
Batterier dør ut med tiden og det vil være lurt å teste alle røykvarslere om de virker før du overnatter der.

Ønsker du å ha bedre kontroll på hytta når du ikke er der, les om Vord-Hytte her!

Vi ønsker deg en hyggelig tur på hytta og fint påskevær!