"La oss heller hjelpe kundene å velge riktig strømavtale - ikke forvirre dem"

Han synes at strømselskaper heller burde gjøre strømlivet enklere for forbrukere i stedet for å forvirre. "Ikke smart overfor strømkjøpere å selge seg inn ved å forvirre om navnelikhet", sier leder av Fredrikstad EnergiSalg, Roy Østen Henriksen.

"Forbrukere skal kunne stole på oss, og da må vi være åpne, ærlige og tydelige" sier den mangeårige lederen av byens kjente strømselskap, Fredrikstad EnergiSalg. Demokraten forteller i dagens avis om strømkjøpere som har blitt kontaktet på døren av selgere fra Fredrikstad Energi og trodd at de har vært fra Fredrikstad EnergiSalg, deres nåværende strømleverandør. Forvirret? Du er ikke alene...

 

 

"Forbrukere skal kunne stole på oss, og da må vi være åpne, ærlige og tydelige"

 

Navnelikhet til besvær

"Det er vanskelig nok for strømkjøpere å orientere seg i strømmarkedet som det er. Vi synes derfor å forvirre strømkjøpere ved bevisst å spille på navnelikheten, er usmart og direkte dårlig gjort overfor forbrukere. Folk har problemer nok allerede med å forstå strømmarkedet. Det hadde vært mye bedre for Fredrikstads innbyggere dersom Smart Energi, som de egentlig heter, hadde spilt med åpne kort og sagt at de ønsker å selge seg inn som en ny  kraftleverandør. Det kan virke som om de ikke har noe bedre å spille på, når de gjør det på denne måten", sier Henriksen.

 

"å forvirre strømkjøpere ved bevisst å spille på navnelikheten, er usmart og direkte dårlig gjort overfor forbrukere"

 

Folk blir irriterte og bytter tilbake

Henriksen forteller videre at når kundene oppdager at de faktisk har byttet strømleverandør, blir mange irriterte og bytter tilbake umiddelbart. "Ikke til å bli klok av", sier en Lisleby-kar til Demokraten, etter å ha hatt besøk av Fredrikstads Energis selgere på døra, som egentlig er "Smart Energi".

 

Derfor er navnene like

Fredrikstad Energi og Fredrikstad EnergiSalg var samme selskap fram til 90-tallet. På grunn av endringer i strømmarkedet, ble den delen av selskapet som sto for kraftsalg, altså strømforbruk,  skilt ut i et eget selskap. Dette ble Fredrikstad EnergiSalg, med "salg" på slutten av navnet. Selskapet tok det ikoniske møllehjulet til sin logo, siden det representerer både energi og Fredrikstad.

Nylig bestemte Fredrikstad Energi, altså uten "salg" i navnet, seg for å begynne med kraftsalg gjennom sitt datterselskap Smart Energi. I følge forvirrede strømkunder er det allikevel navnet på morselskapet Fredrikstad Energi, som blir fokusert på i salgssamtalene.

 

Er du i tvil om hvem du snakker med, sjekk dette

"Blir du kontaktet av en strømselger og lurer på om det er oss, holder det å spørre om én ting; kommer dere fra Fredrikstad EnergiSalg med den gule logoen med møllehjulet på?  Er svaret "nei" , er det ikke oss", avslutter Roy Østen Henriksen.

 

 

 

 

Informasjon om Bluzz 2017 - Søknadsfrist 10. april

Bluzz 2017

Informasjon om Bluzz

Alle foreninger med en barne-og ungdomsavdeling kan delta. Send en søknad til Fredrikstad EnergiSalg når som helst, med en beskrivelse av hvordan en premie er tenkt disponert. Vi ønsker at så mange foreninger skal få mulighet til å få midler av oss, derfor har vi satt en karantene tid på 2 år for de foreninger som vinner Bluzz. Etter karantenen er de hjertelig velkommen til å søke Bluzz-midler igjen.
Alle deltakere blir tilskrevet og informert. Vinneren av finalistene blir kåret basert på antall stemmer klubben klarer å genere på facebook.

Neste Bluzz-konkurranse har søknadsfrist 10. april 2017. Ønsker din forening og delta - send en søknad idag til Roy Østen Henriksen eller på vår facebookside.

Våre tidligere vinnere. 

Pristaket som kan gi deg mindre strømregning!

Vi har som målsetting at du skal få en minst mulig strøm-regning. For å få til det, arbeider vi med både innkjøp av strømmen og tjenester for å hjelpe deg med å redusere unødig strømforbruk.

Høyere strømpriser i Norge i vinter
Norge er en del av et internasjonalt strømmarked som har gitt svært gode priser i flere år. Vi får nå klare signaler fra både produsenter og analytikere om at vi sannsynligvis kan vente oss en vinter med betydelig høyere priser enn de siste årene. 

Godt vær er dårlig nytt
Når vi opplever en varm høst med mye sol i Bergen, er det dårlig nyheter for kraftmagasinene på Vestlandet som nå har små tilsig og lav vannstand. Været ligner mye på den kalde vinteren vi fikk i 2010, hvor vi hadde høye priser og stort forbruk. 

StormGeo og Nena er selskaper som vi benytter for å få den beste informasjonen som er mulig når vi kjøper strøm for deg. De ser på alt som påvirker strømprisen og «spår» om vær og priser. De melder nå om stor mulighet for en kaldere og tørrere vinter enn normalt. I tillegg ser vi en betydelig økning i produksjonskostnadene for kullkraft i våre naboland. Dette er kullkraftverk som skal ta toppbelastningen og sikre at Norden har nok strøm gjennom vinteren. 

Kull står for mye av kraftproduksjonen i verden. Etterspørselen, spesielt fra Kina, har medført stor økning i kullprisen.  

I tillegg er det stor risiko for at svært dyre oljefyrte kraftverk må startes i vinter. Alt dette medfører at prisen for vinteren allerede har steget med 60 % de siste ukene. 

VinterGaranti sikrer strømprisen din

Med VinterGaranti har du en maksimal strømpris i 6 måneder fra 1. oktober til
1. april. I vinter er den på 49,9 øre/kWh. 

VinterGarantien er en maksimalpris.
Det betyr at du ikke skal betale mer enn 49,9 øre/kWh. Dersom strømmarkedet leverer en lavere pris enn den vi ser i dag, så får du selvsagt glede av prisfallet. VinterGaranti er en maksimalpris og ikke en fastpris.

Fredrikstads største solcelleanlegg åpnet!


Torsdag 26. mai var det offisiell åpning av taket på Wilbergjordet 2 i Fredrikstad. Ordfører Jon-Ivar Nygård overrakte Miljøfyrtårnsertifikatet og åpnet samtidig distriktets største solcelleanlegg på taket av Fredrikstad EnergiSalgs (FES) kontorbygg. Solcelleanlegget dekker taket på rundt 400 kvm, og forsyner dette næringsbygget med fornybar strøm.

FES fikk overrakt Miljøfyrtårnsertifikat av ordfører Jon-Ivar Nygård. Vi startet prosessen med å bli sertifisert i desember 2015 og nå fikk vi det synlige beviset på miljøarbeidet som er utført i bedriften. Miljøproblemene er sammensatte og vi er ydmyke mtp. vårt bidrag, men det gjelder å ta ansvar og vi har nå gjennomgått våre egne prosesser. Å være miljøfyrtårn vil si at man jobber med miljøtiltak i hverdagen, sier daglig leder Roy Ø. Henriksen.

Kortreist strøm
I forbindelse med sertifiseringen valgte vi å bygge distriktets største solcelleanlegg som produserer strøm til flere av leietakerne på Wilbergjordet. All strømmen fra solcelleanlegget blir produsert og konsumert i bygget. Vi utnytter strømproduksjonen maksimalt ved å bruke strømmen på dagtid når anlegget kan produsere mest strøm. Solcelleanlegget er plassert på taket over kontorene og produserer like mye strøm som 10 vanlige solcelleanlegg på private boliger.

Vi ønsker å gå foran som næringsaktør for å vise hvordan private og næringslivet kan utnytte kortreist strøm som en ledd i deres grønne profil. Dette vil komme kundene våre til gode i form av korrekt, erfaringsbasert informasjon og gode råd.

Se video av taket med solcellene

Slik blir strømprisen framover

Roy Østen Henriksen


Det kan kanskje bli litt høyere strømpris mot sommeren på grunn av den kalde våren og forsinket snøsmelting i fjellet, men sommeren og høsten ser foreløpig ut til å gi gode strømpriser.

Vi har bra med vann i kraftmagasinene og dette sammen med lave priser i nabolandene gjør at vi tror på et behagelig prisnivå de nærmeste månedene.

Hva som skjer neste vinter er det ingen som er sikre på, men med normal nedbør og temperatur håper vi at det skal bli fine priser også neste vinter. Uansett har de fleste av våre kunder VinterGarantien som hindrer et prissjokk.

Ellers trives vi svært godt i våre nye lokaler på Wilbergjordet 2. Kom gjerne innom for en strømprat. Har du behov for å redusere strømregningen, har vi flere tilbud fra gratis kuldescanner til avansert selvlærende varme- og lysstyring.

Vi har kjøpt inn strømmen til de fleste i Fredrikstad-området i flere år, nå kan vi også hjelpe deg å bruke den optimalt. Se dine fordeler.

Håper du får en fin vår med flott vær og liten strømregning.

Daglig leder

Roy Østen Henriksen

Tips for åpning av Hytta

Åpne hytta for sesongen


Rundt påsketider er det mange som starter "hyttesesongen", noen har kanskje allerede gjort det. Her er noen kjente og kanskje ikke fullt så kjente tips som du kan ta med deg når du starter sesongen.

1. Utendørs befaring
Ta en utendørs befaring og sjekk takrenner, nedløpsrenner, kledning, grunnmur, vinduer og dører.

2. Skru på strømmen hvis den er avslått
Skru inn / eller sjekk sikringer, sett i stikkontakter og sjekk at alt fungerer.

3. Sett på varmen
Panelovner vil kunne lukte brent på grunn av støv, så det vil være lurt å følge litt med. Sjekk også at gardiner og lignende ikke dekker panelovnene.

4. Skru på vannet
Skru på hovedkranen og hør etter og se etter lekkasje på vannrør. Det kan oppstå frostskader på rør på som du ikke merker umiddelbart.

5. Sjekk pipeløp/ildsted
Se etter at det ikke har kommet noe ned i pipa eller at noe dekker for pipa over taket. Husk å åpne spjeldet hvis du skal fyre.

6. Lufting
Det er anbefalt å ha ventiler åpne hele året for gjennomstrømning av luft for å forebygge råte- og kondensutvikling.

7. Les av strømmåler
En god huskeregel er å lese av strømmen når du åpner hytta og når du stenger den. Dette gjelder ikke for de som har fått automatisk måler installert.

8. Sjekk batteri på røykvarsler
Batterier dør ut med tiden og det vil være lurt å teste alle røykvarslere om de virker før du overnatter der.

Ønsker du å ha bedre kontroll på hytta når du ikke er der, les om Vord-Hytte her!

Vi ønsker deg en hyggelig tur på hytta og fint påskevær!

Lavere strømpris til alle

Roy Østen Henriksen på VollaneI hovedsak følger råvareprisene på strøm værutviklingen. Med unntak av feil i strømnettet, eller problemer med nordisk kjernekraft (Sverige), er det nedbørsmengde og temperatur som er viktig. I tillegg påvirkes prisen av hvor stor nedbørsmengde det har vært, i forhold til oppfylling av vannmagasinene og derav mulighet til vannkraftproduksjon.

I januar hadde vi klart og kaldt vær med lave temperaturer. Dette ga utslag på kraftbørsen på grunn av stort forbruk på samme tidspunkt. Når kraftbehovet øker kraftig i en periode, er det ikke kraftmengden som er en utfordring men leveransen. Hvor raskt klarer man å flytte kraften til uttaksstedet fra stedet kraftproduksjonen er. Er denne kapasiteten begrenset med for eksempel utetemperaturer ned mot minus 20 grader vil prisene stige. Dette var noe av det som skjedde i januar.

På kort sikt er det nå spådd kaldt vær, men ikke med slike nivåer vi hadde i januar. Meteorologene tror samtidig heller ikke at dette vil vedvare over en lengere periode. Derfor ser det nå ut til at kraftprisene vil fortsette å bli billigere. Den hydrologiske ressursen (vannmagasiner), og kjernekraften ser ut til å være under kontroll.