Pristaket som kan gi deg mindre strømregning!

Vi har som målsetting at du skal få en minst mulig strøm-regning. For å få til det, arbeider vi med både innkjøp av strømmen og tjenester for å hjelpe deg med å redusere unødig strømforbruk.

Høyere strømpriser i Norge i vinter
Norge er en del av et internasjonalt strømmarked som har gitt svært gode priser i flere år. Vi får nå klare signaler fra både produsenter og analytikere om at vi sannsynligvis kan vente oss en vinter med betydelig høyere priser enn de siste årene. 

Godt vær er dårlig nytt
Når vi opplever en varm høst med mye sol i Bergen, er det dårlig nyheter for kraftmagasinene på Vestlandet som nå har små tilsig og lav vannstand. Været ligner mye på den kalde vinteren vi fikk i 2010, hvor vi hadde høye priser og stort forbruk. 

StormGeo og Nena er selskaper som vi benytter for å få den beste informasjonen som er mulig når vi kjøper strøm for deg. De ser på alt som påvirker strømprisen og «spår» om vær og priser. De melder nå om stor mulighet for en kaldere og tørrere vinter enn normalt. I tillegg ser vi en betydelig økning i produksjonskostnadene for kullkraft i våre naboland. Dette er kullkraftverk som skal ta toppbelastningen og sikre at Norden har nok strøm gjennom vinteren. 

Kull står for mye av kraftproduksjonen i verden. Etterspørselen, spesielt fra Kina, har medført stor økning i kullprisen.  

I tillegg er det stor risiko for at svært dyre oljefyrte kraftverk må startes i vinter. Alt dette medfører at prisen for vinteren allerede har steget med 60 % de siste ukene. 

VinterGaranti sikrer strømprisen din

Med VinterGaranti har du en maksimal strømpris i 6 måneder fra 1. oktober til
1. april. I vinter er den på 49,9 øre/kWh. 

VinterGarantien er en maksimalpris.
Det betyr at du ikke skal betale mer enn 49,9 øre/kWh. Dersom strømmarkedet leverer en lavere pris enn den vi ser i dag, så får du selvsagt glede av prisfallet. VinterGaranti er en maksimalpris og ikke en fastpris.