Fint vær gir høye sommerpriser

Etter en relativ dyr vinter har en svært tørr vår og sommer gitt produsentene lite vann i magasinene. De sparer dermed på vannet for kommende vinter og det gir svært høye sommerpriser. Høye priser i landene rundt oss hjelper heller ikke på prisnivået. Det kan derfor være lurt å se litt på eget forbruk og vurdere om det er noe som kan gjøres for å unngå unødige strømkostnader.

Sommertips for lavere strømregning

Kos deg med varmen, men tenkt på om det er noe utstyr som ikke bør benyttes.

  • Sjekk at alle varmekabler slått av

  • Sørg for å være effektiv i dusjen

  • Vurder å tørke tøy ute

  • Kjøl kun de rom som er nødvendig dersom du har kjøleanlegg

Jeg har luft til luft varmepumpe som jeg benytter om kvelden for å kunne sove godt i et kaldt soverom. Den bruker jeg kun et par timer før sengetid og passer på at dørene til andre rom som kan være varme er stengt. Varmepumpen har svært god virkningsgrad om sommeren og koster ikke mye i drift.

Høsten og vinteren

Jeg håper på fortsatt fin sommer, gjerne med litt regn en gang i blant. Deretter håper jeg virkelig at det blir mye regn til høsten slik at vi ikke får altfor høye strømpriser til vinteren. Uansett strømpris er største delen av regningen normalt fra netteier og stat. Hvis du kan gjøre noe med strømforbruket ditt gjennom gode strømvaner kombinert med små investeringer, kan det bety mye for akkurat din strømregning.

Vi kommer tilbake med gode råd og tilbud for å redusere regningen utover høsten og vinteren. Jeg gjør selv det jeg kan for å ha god komfort kombinert med en lav strømregning. Det skal jeg fortelle mer om senere.

Nå kan du få solceller på taket (som jeg har kjøpt selv) som gir litt mindre forbruk, men ikke minst er en morsom måte å bidra litt til en renere verden. Den strømmen jeg produsere hjemme kan erstatte kullkraft i andre land og dermed redusere verdens klimaproblem bitte litte grann! Vi har tilbud nå med finansiering fra kun kr 300 netto i måneden. https://www.fes.no/solpakken

Fortsatt God Sommer og en bløt høst!

Roy Østen Henriksen

Leder Fredrikstad EnergiSalg