Dette er den beste strømavtalen
 

Dette er den beste strømavtalen

– Når du skal velge ny strømavtale er det hovedsakelig 3 typer avtaler som strømleverandørene tilbyr, men vær bevisst på hvilken du velger, sier Kristin Klemetsen hos Fredrikstad EnergiSalg.

 

De tre mest vanlige strømavtalene som strømselskapene tilbyr er:

1: Spotpris

2: Standard variabel pris

3: Fastpris

 

1) Derfor er spotpris det mest lønnsomme alternativet

– Spotpris er strøm til innkjøpspris. Du betaler den samme prisen som strømleverandøren din kjøper strømmen for på den Nordiske kraftbørsen, pluss et påslag. Du følger hver svingning i prisene fra kraftbørsen. Spotpris er derfor den mest riktige prisen og som oftest den mest lønnsomme, sier hun.

– Spotprisavtalen Absolutt Spot på FES.no har ingen påslag, kun en abonnementspris på kr 59.- pr. måned. Lovpålagte Elsertifikater tilkommer, men er helt uten påslag.

Vi er så sikre på at du blir fornøyd med Absolutt Spot så du kan prøve den i 6 måneder. Er du ikke fornøyd, får du abonnementsprisen tilbake, sier Klemetsen med et smil.

 

"Spotpris er derfor den mest riktige prisen og som oftest den mest lønnsomme"

 

 

2) Standard variabel pris - tregere endringer enn spotpris

– Standard variabel pris er også en avtale som varierer med markedsprisen, men med en forsinkelse opp og ned som strømleverandøren bestemmer og varierer ofte sjeldnere enn spotpris. Den gir derfor mindre svingninger på strømregningen, og blir ofte blir ofte dyrere enn spotprisavtaler.

 

3) Fastpris – forutsigbart, men kostbart

– Med fastpris tar strømleverandøren høyde for eventuelle prisoppganger på strøm i løpet av avtaleperioden. Derfor blir totalprisen relativt høy. Derfor anbefaler vi ikke at du bruker fastpris med mindre du har et stort behov for forutsigbarhet, advarer Klemetsen.

 

FES-bilder-web-10508.jpg

"Derfor anbefaler vi ikke at du bruker fastpris med mindre du har et stort behov for forutsigbarehet"

Kristin Klemetsen, Fredrikstad EnergiSalg

 

Vurder heller denne avtalen hvis du ønsker forutsigbarhet:

– Har du behov for forutsigbarhet vil vi heller anbefale FES.no sin avtale med vintergaranti. Avtalen som heter Vektærn sikrer deg forutsigbarhet når forbruket og sannsynligheten for ekstreme strømpriser er høyest. Denne avtalen vil også følge prisene ned igjen når markedsprisen faller. Hele 85% av våre kunder har valgt denne avtalen, sier hun.

 

 

Kontakt oss gjerne dersom du har spørsmål om hvilken strømavtale som er best for deg, avslutter Kristin Klemetsen.