Kommentar-1.jpg
 

Forventer forsiktig prisoppgang

Strømmarkedet er komplisert og styres av en rekke faktorer. Generelt kan vi si at prisene påvirkes av vær og nedbør, samt etterspørsel i Norden og Europa. Det er derfor alltid vanskelig å forutsi nøyaktig hva strømprisen vil bli i det norske strømmarkedet. Vi tror på en moderat prisstigning hvis vi ikke får helt unormalt vær. 

Vi må også ta hensyn til prisene på kullkraft og atomkraft i Europa og magasinfylling i vannmagasinene i Norge. Dette og mye mer påvirker prisene i Norge på hver sin måte. 

Værprognosene for vinteren i Norge melder om litt tørrere og kaldere vær enn normalt på denne tiden. I tillegg får vi påvirkning fra strømprisene i Europa, som av ulike årsaker ligger godt over de norske. 

Strømprisen på kraftbørsen for første kvartal neste år er på 40 øre/kWh for Norden og 52,5 øre/kWh for Tyskland. En økning for den nordiske vinterkraftprisen på 3-4 øre virker derfor ikke usannsynlig.

Har du strømavtalen Vektærn, er du uansett sikret mot skyhøye strømpriser i vinter. VinterGarantien for denne vinteren er på maks 59,90 øre/kWh. Har du en av våre andre strømavtaler, er du tettere på markedsprisen og vil følge prisene raskere både opp og ned.

Med ønske om en god vinter med lavest mulig strømpriser!

Hilsen Roy Østen Henriksen