Solcelle-1.jpg
 

Vi sparer strøm - helt uten å gjøre noe

Joakim Sand fra Begby var den heldige vinner av topp-premien på Fredrikstad EnergiSalgs sommerquiz. Han vant et komplett solcelleanlegg, ferdig montert.

– Nå har vi brukt solcelleanlegget siden august og det blir spennende å se hvor mye nedgang vi har i strømregningen sammenliknet med samme periode i fjor, sier den entusiastiske solcellevinneren, Joakim Sand fra Begby. 

Strømsparing uten å måtte ”spare”
– Nå er det vel slik at vi får mest igjen for solcellepanelene om sommeren. Jeg tror likevel at vi skal kunne merke det på denne årstiden også. Vi regner med å spare omtrent 3500 kWh i året med solcelleanlegget. Snart får vi en app som viser hvor mye strøm vi produserer og når på døgnet at solstrålingen er best. Da blir det enkelt og morsomt å følge med. Vi synes jo det er moro å spare strøm uten at vi må gjøre noe ekstra tiltak for det, sier Joakim.

Man gjør en innsats for miljøet
– Det gir en god følelse at man gjør sin egen lille innsats for miljøet. Jeg tror at det vil komme flere krav fra myndighetene til miljøvennlige tiltak i boligoppvarming i tiden framover, og da vil nok solceller spille en rolle sammen med andre tiltak med strømsparing og bruk av fornybar kraft, sier han.

Gjør huset mer attraktivt
– Solcelleanlegget har levetid på 30-40 år og en effektgaranti på 25 år, i følge produsenten. Kanskje man også får høyere pris for huset hvis det en dag skal selges? Det er jo ikke usannsynlig. Jeg tror uansett at anlegget vil ha en positiv effekt den dagen vi skal selge huset. 

Folkelig strømselskap
Joakim synes at Fredrikstad EnergiSalg virker som et folkelig selskap. – At sjefen selv ringer meg, i tillegg til at jeg blir fulgt opp såpass godt i etterkant av monteringen, synes jeg forteller mye om FES, avslutter den fornøyde solcelle-eieren.