Strømsjefen smiler fornøyd når strømprodusentene setter ned prisene.

Strømsjefen smiler fornøyd når strømprodusentene setter ned prisene.

 
 

Strømprisen stuper. Se hvor mye...

– Det er herlig å se at strømprodusentene endelig lar prisene falle. Så mye som 30% har kraftprisen gått ned i løpet av kort tid. Du kan derfor glede deg til en mer behagelig strømregning neste gang, sier strømsjefen i Fredrikstad, Roy Østen Henriksen.

Strømregningen består av flere elementer og kan grovt sett deles inn i nettleie, kraft og avgifter. Henriksen forteller at det er kraftdelen av strømregningen som nå blir billigere. Den utgjør omtrent halvparten, så den vil absolutt ha en positiv innvirkning, sier han.

Dette styrer strømprisene

– Strømprisene styres i stor grad av hvor mye tilgjengelig vann det er i vannmagasinene, værutsiktene, samt tilbud og etterspørsel i Europa. Den tørre og deilige sommeren vi hadde i fjor, har vi betalt for i høst og vinter. På grunn av lite vann i vannmagasinene, satte strømprodusentene opp prisene. Når vi nå får mildvær med nedbør, får vi lavere strømforbruk og velfylte vannmagasin - og derfor lavere strømpris. Vi kan derfor ofte si at dårlig vær er ofte gode nyheter for strømprisene, smiler Henriksen.

13342-Native-ann-regn.jpg

“Dårlig vær er ofte gode nyheter for strømprisene”

Roy Østen Henriksen
Slik sparer du tusenlapper

– De fleste av oss har hørt strømselgere love at man kan spare tusenlapper ved å bytte strømleverandør. Det er som regel ikke tilfelle, men noen hundrelapper kan det bli. Skal du spare tusenlapper må du bruke mindre strøm. Hvordan du enkelt kan spare tusenlapper, kan du se på våre videoer om strømsparing på Youtube og Facebook, sier Henriksen. 


Lurer du på noe?

– I Fredrikstad EnergiSalg følger vi strømmarkedet nøye. Er det noe du lurer på om strømsparing, priser eller energirådgiving svarer vi gjerne på spørsmål på facebook, epost eller telefon. Du er også velkommen til å stikke innom oss på Wilbergjordet hvis du vil snakke med oss direkte, avslutter Henriksen.