Bekymringsfritt strømliv også om vinteren, med strømavtalen Vektærn med VinterGaranti

Mange er bekymret for strømprisene om vinteren. Kanskje ikke så rart, når man tenker på de ekstreme kraftprisene vi har opplevd fra tid til annen. Men ta det med ro, vi har en tjeneste som kan gi deg et bekymringsfritt strømliv, også om vinteren. Tjenesten heter VinterGaranti og er inkludert i den trygge strømavtalen, Vektærn.

Kraftmarkedet og strømprisene beveger seg hele tiden, og påvirkes av mange ulike faktorer som f.eks temperatur, nedbørsmengde, pris på importkraft og feil hos kraftprodusentene. Dette har til tider medført ekstremt høye priser i vinterhalvåret. Derfor tilbyr vi VinterGaranti som en integrert tjeneste i strømavtalen Vektærn.

VinterGarantien gjelder fra 1.oktober til 1.april og blir bestemt hver høst. VinterGarantien for vinteren 2018/2019 er på maks 99 øre/kWh.

Slik fungerer den: Blir strømprisene lavere enn pristaket som er bestemt, vil din strømpris følge med ned og bli billigere. Stiger strømprisen i kraftmarkedet, stopper din strømpris på pristaket. Enkelt og bekymringsfritt.

Vinterhalvåret er tiden på året der strømprisene normalt er på sitt høyeste, samtidig som temperaturen er lav og folk har et høyt strømforbruk. Gjennomsnittskunden har ca 65% av sitt årsforbruk av strøm på dette tidspunktet. Lave priser på denne tiden betyr altså mest for din lommebok og gjør VinterGaranti til en god tjeneste for å gi deg et bekymringsfritt strømliv.